Ringkollen

Ringkollen er et populært hytte- og friluftsområde som ligger på Krokskogen og tilhører Ringerike kommune. Området har sitt navn fra toppen på 702 moh. (5. høyest i Nordmarka, primærfaktor 175 m), som nå gjerne kalles Ringkolltoppen. I alminnelig tale regner man det omkringliggende området fra Jaklefoss og inn til Øyangen som Ringkollen. Med bil er det adkomst til Ringkollen via bomvei. Vinterstid blir det også satt opp rutebuss dit fra Hønefoss.

Ringkollen er populært både sommer og vinter. Sentralt ligger en stor parkeringsplass og like i nærheten Ringkollstua, et hoppanlegg (k5, 10, 17, 27 og 40), et lite alpinanlegg og et lite sportskapell. Om vinteren er Ringkollen et populært utgangspunkt for skiturer inn i Nordmarka. Om sommeren er det et populært utgangspunkt for fotturer og sykkelturer i det samme området. Mange av småvannene har dessuten populære bade- og fiskeplasser. Siden Ringkollen ligger forholdsvis høyt, har området stabile snøforhold om vinteren, og man kan ofte stå på ski til i slutten av april måned.